اشنایی با مخازن معادنی

استفاده از گاز در فرایند تولید مواد معدنی به صورت گسترده انجام می شود. دمیدن گاز اکسیژن در کوره های دوار برای بالا بردن دمای کوره بدون نیاز به هزینه مازاد برای تزریقسوخت  و یا استفاده از مشعل های گران قیمت یکی از کاربرد اکسیژن در مجموعه های معدنی است و از کاربرد های دیگر این اکسیزن استفاده برای باز کردن کوره ها در مجموعه های فروسیلیس و فروآلیاژ می باشد. در این بخش به روش های استفاده از گاز اکسیژن می پردازیم.

این مخازن با استفاده از تکنیک های پیشرفته و فناوری روز دنیا که تحت سیستم کنترل کیفیت می باشد، ساخته می شوند. آیتم های متعدد در طراحی و ساخت ، این مخازن را جزو تجهیزات پیشرفته در سطح دنیا قرار داده است. مخازن مورد استفاده در مجموعه های معدنی معمولا با ظرفیت های گوناگون و فشار کاری 5 تا 15 بار می باشد.

نحوه کارکرد مخازن اکسیژن

مخزن اکسیژن مایع تجهیز ایستایی است که بدون نیاز به برق و اپراتور کار می کند.
نحوه کار کرد این مخازن به این صورت است که در مجموعه صنعتی بر روی فنداسیون نصب می گردد و با استفاده از ماشین های حمل اکسیژن،مایع اکسیژن در درون مخزن شارژ میگردد.با باز کردن شیر،جریان با فشار تنظیم شده در خط لوله به سمت محل مصرف جریان می یابد و از این طریق به بخش های مصرف کننده انتقال پیدا می کند.
تنها فعالیت مورد نیاز در این زمان چک کردن هفتگی گیج سطح سنج مایع است که نشان دهنده درصد پر بودن مخزن است.در صورتی که این گیج ما بین %20 تا %30 قرار گرفت باید شارژ بعدی سفارش داده شود. خلوص اکسیژن در این شرایط ثابت خواهد بود و با توجه به رگلاتور فشارساز افت فشار حتی در بالاترین میزان مصرف وجود ندارد.
تجهیزاتی که بر روی مخزن قرار داد به سه دسته کلی تقسیم می گردد:
1-شارژ: این موارد شامل دو عددشیر شارژ ، یک عدد شیر سر ریز مایع
2-بهره برداری: یک عدد شیر برداشت مایع (مصارف روزانه بیش از 60 کپسول) ،یک عدد شیر برداشت گاز
3-کنترل:یک عدد لول گیج(نشان دادن میزان مایع داخل مخزن)،یک عدد گیج فشار ،یک عدد رگلاتورتنظیم فشار و دو عدد شیر ،سه عدد تجهیز ایمنی ،وکیوم پرت  (کلیه این تجهیزات در زمان نصب و راه اندازی تنظیم می گردد و بعد از آن نیاز به فعالیت جانبی ندارد)

مخازن اکسیژن مایع
مناسب برای بالا بردن دمای کوره

انتخاب مخازن اکسیژن مایع بر این اساس می باشد که یک یا دو ماه یکبار شارژ گردد.این در حالی است که کپسول ها باید به صورت هفتگی شارژ گردد،پس 10 بار شارژ سالانه با بیش از 1000 ماشین حمل اکسیژن در سراسر کشور کار بسیار ساده ای می باشد.

حمل مخازن کرایوژنیک
مخازن نیتروژن مایع
مناسب برای تولید سیمان حفاری

انتخاب مخازن اکسیژن مایع بر این اساس می باشد که یک یا دو ماه یکبار شارژ گردد.این در حالی است که کپسول ها باید به صورت هفتگی شارژ گردد،پس 10 بار شارژ سالانه با بیش از 1000 ماشین حمل اکسیژن در سراسر کشور کار بسیار ساده ای می باشد.

بزرگترین مخازن ساخته شده در ایران
با حجم 220 مترمکعب

واحد طراحی و واحد کنترل کیفیت با دانش فنی روز اروپا در کنار تیم ساخت بسیار قوی این شرکت با تجربه ساخت بیش از 50 مخزن کرایوژنیک تضمین کننده کیفیت این مخازن می باشند.زمهریر توانایی تولید مخازن کرایوژنیک بر اساس استاندارد های اروپا EN13458(مخازن ایستاده) و EN13530(مخزن حمل) و همچنین استاندارد آمریکا دارا است.

مخزن کرایوژنیک